onsdag den 15. maj 2013

Jordbærtrifli med mascarpone og karamelliserede pistacienødder

Sommer er lig med jordbær - det kan de fleste danskere vist blive enige om, så her kommer en vidunderlig jordbærdessert med en dejlig mascarponecreme tilsmagt med citronskal og vanille og toppet med karamelliserede pistacienødder! 



Jordbærtrifli med mascarpone og karamelliserede pistacienødder (2 prs.):
Inspiration fundet her.
  • 80 g mascarpone
  • 3 spsk yoghurt
  • 1 spsk citronsaft
  • Skallen af en halv øko-citron, fintrevet
  • 3 tsk vanillesukker
  • 1 tsk sukker
  • 1 spsk usaltede pistacienødder
  • 1 tsk honning
  • 250 g friske jordbær
Rør mascarpone, yoghurt, citronskal og -saft, vanille og sukker sammen. Rist pistacienødderne et par minutter på en varm tør pande. Tilsæt honning og vend rundt i nødderne til honningen bliver brun og karamel-agtig. Kom så nødderne adskilte over på et stykke bagepapir og lad dem køle af. Pil imens jordbærrene og skær dem i skiver. Fordel så skiftevise lag af mascarponecreme og jordbær i to glas og pynt med pistacienødderne.
Stil gerne triflierne på køl ½-1 time inden servering. 





Ingen kommentarer:

Send en kommentar